hits

Julegave til de som trenger det mest :)

I det siste har pinnene gått varm ved enhver anledning, det er mange julegaver å strikke! I forgårs felte jeg av siste vott, pakket inn gaver og fikk levert en god del. :) Jeg gikk over til litt "ufo*-strikk" (*ufo = uferdig objekt) og kunne senke tempoet noen hakk. :)

Mannen min arbeider i byggebransjen, og er litt overalt og jobber. Nå for tiden er han på Nordlandssykehuset i Bodø - det bygges ut og pusses opp til den store gullmedaljen! Mens han var der så han en bitteliten prematur baby i kuvøse som ble trillet ut av en operasjonssal, og han tenkte på da vi ble foreldre til vår lille gutt. Han var ikke prematur, men veldig liten - så de ansatte var snare med å kle han i ullbody og ullue. De minste babyene mister jo utrolig fort mye av kroppsvarmen gjennom hodet, så luer er en nødvendighet. Jeg husker også at jeg fikk beskjed om å være veldig forsiktig med de ullklærne, de hadde ikke nok til at man kunne få skiftet dem ofte. Vi var (såklart) uheldige og fikk griset til bodyen, da ble den vasket umiddelbart, hengt i tørkeskap og kledd på lillegutt etter et par timer. 

I dag er siste dag før juleferie, og mannen min hadde så lyst til å gi sykehuset en prematurlue i gave. Da fikk pinnene kjørt seg igjen! Jeg rakk å strikke to luer i går kveld, en i Sandnes Lanett og en i Sandnes Smart.Her er luene. Jeg la en lue i størrelse 6-12 mnd ved siden av bare til sammenligning :) Så utrolig små! Disse skal nok holde noen små nyfødte varme!

Jeg brukte oppskrift herfra til luen strikket i Lanett, og herfra til luen i Smart.


Luen strikket i Lanett har små hjerter av vrangmasker. Veldig søt syns jeg :) Begge luene er strikket på pinne 3,5. 

For de som ønsker å hjelpe, fins det mye informasjon på Amandaprosjektet sine sider. Der ligger det også oppskrifter på mye man kan strikke til de minste nyfødte. :) Og sykehusene blir veldig glade for gode ullplagg også i litt større størrelser! 

Jeg vil ihvertfall strikke mer til fødeavdelingen! Luene var veldig kjappstrikka, og det er jo en kjempefin måte å få brukt litt restegarn! Kanskje jeg rekker å lage en body eller to i romjulen :) 

 

God jul alle sammen! :)

 

#strikk #luer #prematur #amandaprosjektet #sandnes #julegave
 

Én kommentar

Stefan martinsen

22.12.2016 kl.13:50

Fikk overlevert de små luene i dag , og de ansatte ble kjempeglad og ønsket god jul 😊

Skriv en ny kommentar